Ahjukala estragonise munavalgekasukaga


Kunagi nii umbes 10 aastat tagasi levisid posti teel lehekaupa tellitavad retseptikaustad pealkirja all "Kiiresti ja Maitsvalt". Tõlgitud olid need vist soome keelest, uus ja põnev ning vaimustus suur. Oli kuidas oli, aga ka mul on neid retsepte üks kaustatäis ning tuleb tõdeda, et mitmedki neist on jäänud "perekonnaklassikasse". Nagu näiteks see siin.

umbes 700 g valge kala fileed
100 ml vahukoort
1 sl võid
soola
hakitud tilli

3 munavalget
7 sl majoneesi
1 sl kuivatatud estragoni

Kalafileed (selleks sobib hästi külmutatud mintai, heik, tursk, vm valge kala) laduda ahjuvormi, maitsestada soolaga, riputada üle hakitud tilliga, valada üle koorega ning panna peale väikesed võitükid. Küpsetada ahjus, kuni kala on peaaegu küps.
Munavalged vahustada tugevaks vahuks, segada juurde majonees ja estragon, viimast võib panna julgesti, toidu maitse vaid võidab sellest. Tõsta vaht vormi kalale peale (justnagu rabarberikooki tehes:) ) ning küpsetada 200 kraadi juures, kuni pealt muutub kenasti pruuniks.
Serveerida keedetud kartulitega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus