Keefiritarretis jõhvikate ja šokolaadiga


Iga päev on kukesamm rannahooajale lähemale. Magus kreem, hapu kaste ja ohtralt tumedat šokolaadi on kombinatsioon, millega raske eksida. Keefir muudab vahustatud kreemi kergemaks, seepärast ongi seda kergem süüa kui klassikalist panna cottat.

Tarretiseks (sellest jagub 3-le maiasmokale):

1 dl vahukoort
3 tl suhkrut
2,5 dl keefiri
vanillisuhkrut
2,5 tl želatiini


Želatiinipulber  paisutada väheses vees ja sulatada pliidiserval. Vahukoor vahustada suhkru ja vanillisuhkruga, segada juurde keefir ning sulanud želatiin. Valada väikestesse vormidesse või kaussidesse ja asetada külma tarretuma.
Kastmeks purustada sauseguriga 100 g pohli või jõhvikaid, jõhvikate puhul võib lisada veidi suhkrut.
Serveerimisel lüüa tarretunud kreem magustoidutaldrikule, tõsta juurde kastet ja puistada üle rohke riivitud mõru šokolaadiga.
Väikestes naudingutes peitubki mängu ilu ;).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus