Rullbiskviit mustikate ja vaarikatega


Kõlab nagu keset suve, ohh... See ei ole ohkamine, pigem õhkamine. Tegelikult murdsin pead, mida teha pashast ülejäänud kohupiimaga. Kuna sain vana aasta lõpus uue ahju, oli mul biskviitkook veel proovimata. No mis saab veel parem olla kui kohupiima ja biskviidi ühendus, lisaks suviseid marju sekka. Milline õnn, et on leiutatud sügavkülmik:)).


Biskviidiks:
4 muna
4 sl suhkrut
3 kuhjaga sl jahu
1 kuhjaga sl kartulijahu

Kreemiks:
400 g kohupiima
2 dl vahukoort
3 sl suhkrut
vanillisuhkrut

mustikaid, vaarikaid, vm marju

Terved munad vahustada suhkruga kohevaks, lisada sõelutud jahu ja kartulijahu, segada õrnalt tõstvate liigutustega läbi. Valada võiga määritud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 200 kraadi juures umbes 10 minutit. Biskviit peab jääma helepruun.

Kohupiim mikserdada koos suhkru ja vanillisuhkruga läbi, vahustada õhuliseks lisades järk-järgult vedelat koort.
Küpsenud biskviit tõsta restile, keerata põhi küpsetuspaberi abil rulli ja lasta maha jahtuda. Seejärel katta põhi kohupiimakreemiga ja puistata peale sobivas koguses meelepäraseid marju. Rullida uuesti kokku, lasta maitsetel tõmbuda ning asuda maiustama:).


Biskviiditeoga kaasneb mul üks lõbus seik. Olin umbes 16-aastane, kui läksin oma tädi Leili juurde torditegemist õppima. Tema seletas, et õige biskviidi saab, kui vahustada valged ja kollased koos ning tingimata käsitsi. Tegime siis näidisküpsetamise, tuli ilusasti välja küll. Mõne aja pärast pidin aga ema või isa sünnipäevaks tegema kaks torti, see teeb kokku 4 põhja. Kirusin küll, aga tagusin need neli põhja ükshaaval järjest vahtu!!! Kasvatasin suguvõsale sünnipäevadeks tortide tegemisega muskleid üsna mitu aastat, enne kui julgesin elektrilised abimehed kätte võtta. Alles aastaid hiljem naeris tädi, et tal oligi tookord selline meetod seepärast, et puudus lihtsalt elektrimikser...

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus