Flambeeritud kalkun spargliga

Spargliteemal ka jätkan. Kevadisel ajal võrratu köögivili, tore, et eesti inimesed on (taas)avastanud, et üks põhimõtteliselt ilutaimena peetav taim kõlbab suurepäraselt söögilauale. Mõni aeg tagasi ostsin puhtast uudishimust poest sügavkülmaletist külmutatud sparglit (täpselt ei mäleta, oli vist pärit kusagilt Lõuna-Ameerikast:) ). Proovisin temaga igasuguseid kulinaarseid imesid teha, aga vabandust, ei tegu ega nägu. See tähendab, ei mingit värskele sparglile iseloomulikku maitset.
Noh ja kui peenral kipuvad sparglivarred juba ülekäte minema, on viimane aeg teha maikuu Oma Maitses õpetatud sulelist. Retseptis märgitud kana asemel oli seekord kalkun.

Kalkuni rinnaliha või broilerifileesid
1 sl jahu (soola ja pipart ka sekka)
2 sl toiduõli ja 2 sl võid
2 sibulat
4 sl brändit
300 ml kanapuljongit
sparglivarsi
0,5 dl vahukoort
soola, pipart
soovi korral estragoni

Kalkunilihast lõigata paksemad viilud (kanafileed poolitada) ning keerata maitsestatud jahus. Praadida õli ja või segus kuldseks, lisada hakitud sibul ning praadida aeg-ajalt segades mõned minutid, et sibul muutuks kergelt klaasjaks ja jumekamaks. Valada üle brändiga ja süüdata alkohol põlema. Kui leegid on kustunud (eeldades, et nii süütaja kui köök jäid terveks;) ), lisada puljong ning hautada liha pehmeks. Tõsta peale spraglivarred ja hautada edasi, kuni ka need on parajalt pehmed, kuid ei lagune. Lisada koor ja maitse järgi soola-pipart ning lasta veel korraks keema. Retseptis oli ette nähtud maitsestada estragoniga, mida ma ka tegin, kuid millegipärast tundub, et ilma oleks see toit parem. Estragon kipub nimelt õrna sparglimaitset varjutama. See on aga juba maitse asi :).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus