Rabarberipommid


No nii, ongi esimesed rabarberid peenralt kööki toodud. Kui aus olla, siis eile tundusid nad isegi rohkem rabarberi moodi olevat kui täna. Täielik silmapete. See aga ei vähendanud soovi esimesi rabarberipomme teha, küll kasvavad uued varred juurde:).

0,5 kg valmis pärmi-lehttainast
400 g rabarberit
5 sl tavalist suhkrut
4 sl pruuni suhkrut
vanillsuhkrut
toorjuustu või kohupiimakreemi
vanillikastet

Rabarber lõigata väikesteks tükkideks. Potipõhjas kuumutada valge suhkur, kuni moodustub helepruun karamell. Lisada pruun suhkur ja rabarberitükid ning kuumutada, kuni rabarber pehmeneb ja karamell sulab, lõpuks lisada vanillsuhkur. Väga hapude varte puhul võib valget suhkrut veel kuumutamise käigus juurde lisada. Jätta keedus jahtuma.
Lehttainas rullida õhukeseks ja lõigata sobiva suurusega ruutudeks. Igale ruudule tõsta veidi toorjuustu ja sobiv kogus lusikaga nõrutatud rabarberit. Tõsta ruutude nurgad kokku ja asetada kas otse küpetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või paberist muffinivormidesse (nende põhjad võiks kergelt võitada) ja küpsetada 200 kraadi juures, kuni pealt ilusad pruunid.
Süüa leigelt külma vanillikastmega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus