Värskemast värskem supp


Vilus on 30 kraadi sooja, nurga tagant puhub küll mõnus tuuleke, kuid õhku ta teps mitte ei jahuta, pigem nagu isegi vastupidi.Sellise ilmaga lähevad ainult maasikad hapukoorega ja suures koguses jäätist. Ei viitsiks nagu käppagi liigutada, paljas mõte pliidi ees mässamisest tekitab trotsi. Pajapraadi ei tahaks tõesti ette võtta, kuid herneselt magus supp esimeste porgandite ja kartulitega toob sära silmadesse tagasi. Seda jaksan küll teha! Iga kell:).

Nii porgandid, kartulid kui herned on oma aiast, kui veel kapsa saanuks ka sealtsamast (seekord veel turult), siis võinuks käia täielikult indiaanlaste põhimõtet pidi, et parim ja kõige tervislikum tooraine on see, mis läheb potti hiljemalt poole tunni jooksul pärast korjamist.

1 sl võid
100 g seibideks lõigatud porgandeid
1/4 väiksemat kapsapead
200 g tükeldatud kartuleid
100 g herneid
1 l vett
1 puljongikuubik
soola
hakitud tilli

Või sulatada potipõhjas ja praadida porgandid kergelt läbi, lisada vesi ning puljongikuubik ja lasta keema. Kallata sisse ribadeks lõigatud kapsas ja tükeldatud kartulid, keeta kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Lisada siis herned ja keeta veel mõni minut, vajadusel lisada soola. Puistata peale hakitud till ja lasta kaane all paar minutit tõmmata.
Lihtne, kuid niiiii hea:).

Kommentaarid

Tibu ütles …
hei hei - sellise kuumusega soe soovitus jätkata katsetusi külmade suppide alal või siis peekonijäätise kallal :-)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus