Virsikustruudel - magustoidu kiirabi

Sirvisin ühel päeval meeldetuletuseks "Meeleheitel koduperenaiste kokaraamatut", kus Susanit kirjeldav peatükk lahkab seda, kuidas tulemus on pöördvõrdelises seoses tema poolt köögis kulutatud ajaga. Ja et midagi mitte täielikult kihva keerata, tuleb minna kindlate asjade peale välja ja juhendist hoolikalt kinni pidada. Nuta või naera, aga mõni päev tagasi tekkis sama tunne:). Mõtlen seda juhendiga lauset.

Iseenesest ei ole selles ootamatult valminud küpsetises midagi ebaausat ega imelikku, kui selgus, et ajapuudusel jääb ära šokolaadifondant ja muu säärane ning tuleb leppida millegi lihtsamaga. Õiget struudlitainast polnud  mahti valmis peksta (teadupärast tuleks ju seda mudimise vältel vastu lauda loopida:) ), filotainast polnud samuti käepärast, eks siis lehttainas pidi selle tühimiku täitma. Elu on elu, situatsioonikoomika peitus lihtsalt ühes ajahetkes.
Muide, teisel päeval maitses see struudel isegi paremini ja ma tundsin ennast juba märksa vähem meeleheitel olevat :P.


0,5 kg pakk pärmi-lehttainast
1 purk konservvirsikuid
200 g vanilliga kohupiimakreemi
7-8 biskviitküpsist (Ladyfingers, vms)
pekaanipähkleid
tuhksuhkrut

Lehttainas rullida veidi õhemaks, määrida peale kohupiimakreem, ühtlaselt pudistada sellele küpsised, laduda ridadena peale õhemateks viiludeks lõigatud virsikud ning keerata see kõik rulli. Näppida ka rulli otsad kenasti kinni, määrida munaga, puistata peale jämedalt hakitud pähkleid ja küpsetada 200 kraadi juures umbes 20-30 minutit, kuni struudel on kerkinud ja pealt kutsuvalt pruun.
Süüa võib küll juba soojalt, kuid oleks aus märkida, et märksa maitsvam on see rull jahtunult ja tuhksuhkruga üleriputatult. Pallike vanillijäätist ei tee ka muidugi paha:).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus