Sügisene granola


Lisaks tavapärastele välismaa müslidele hakkas ühel päeval mu kodupoes silma must pakend sinise rukkilillega - Eesti Müsli. Karpi uurides selgus, et kohalik Tartu värk (koduleht on veel tegemisel), ettevõte toodab mitut sorti müslit, säilitusainevaba ja ehtsa meega. Karbi käristasin küll lahti, kuid sisu ei ole jõudnud veel proovida, läbi kile tundub igatahes mõnus kraam olevat.

Granola tegemine tiksus aga mõnda aega peas, võttes iga päevaga ühe konkreetsema kuju. Tegelikult mitte ka kuju, pigem selgines see, milliseid koostisosi kasutada.  Kindel oli see, et kõrvitsaseemned ja vahtrasiirup peavad olema, ülejäänu oli juba niiöelda dela tehniki.

5 dl täisterakaerahelbeid
1 dl kõrvitsaseemneid
1 dl peenemaks hakitud pekaanipähkleid
1 dl mandlilaaste
4 sl vahtrasiirupit
4 sl toiduõli
1 sl vett
(1 sl fariinsuhkrut)
1 sl Cointreau`likööri
100 g kuivatatud jõhvikaid

Kaerahelbed segada seemnete ja pählitega. Teises kausis ühendada omavahel vedelad ained. Valada siirupisegu helvestele ja segada korralikult läbi. Kallata mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, ajada ühtlase kihina laiali ning küpsetada 175 kraadi juures pöördõhurežiimil 15 minutit.
Valada helbesegu suuremasse kaussi, surkida kahvli või lusikaga kõik ühtlaseks, et helbeklompe ei jääks ning lisada noaga peenemaks hakitud jõhvikad. Segada veelkord hästi läbi ning lasta maha jahtuda.
Säilitada õhukindlas purgis, kui jääb muidugi, mida säilitada;).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus