Lambataskud


Mulle tundub, et täna oli kuidagi imelik päev, tea kas tähtede seis või kuidas. Sõnades on seda imelikkust isegi võimatu kirjeldada, justnagu vaadanuks inimteatrit kõrvalt. Elu nagu teater, öeldakse vahel. Võib-olla sundis mind asjadele teisiti vaatama hommikune kolakas Tartu-Tallinn trassil, kui libeda tõttu ei suutnud meie liinibussist tagantpoolt ülejärgmine suur veoauto õigel ajal autoderivi pidurdamisele reageerida ning litsus ühe väiksema auto meie bussi ja enda vahele. Õnneks midagi fataalset ei juhtunud,  arstide poolt ülevaatamist vajati aga küll. Põhjuseks libe tee ja libe oli ta tõesti.

Eesootavale tuisule mõeldes ja kodusistumiseks ettevalmistusi tehes võiks mõelda mõnusatele soojendavatele pirukatele, mille küpsemisel levib köögis mõnus veidi lambane aroom. Ekstra head pärast õues rahmeldamist (loe: lumerookimist:) )

Retsept pärineb BBC Good Foodi detsembrinumbri vahelt, väheke kohendatult.

1 sl toiduõli
350 g lambahakkliha
2 sl Felixi barbeque-ketšupit
1 sl Worchestershire`i kastet
0,5 dl puljongit
soola, pipart
100 g (külmutatud) herneid

3 keedetud kartulit
150 g valgehallitusjuustu
500 g külmutatud lehttainast
1 muna


Sibul hakkida ja panna õli sisse praadima, lisada hakkliha ning pruunistada koos. Lisada puljong ja maitsestada kastme-ketšupiga. Hautada, kuni vedelik on peaaegu aurustunud ja hakklihamass mõnusalt tummine. Valada juurde herned ja kuumutada paar minutit koos (eriti siis, kui kasutada külmutatud herneid).
Rullida tainas õhukeseks ja lõigata 8-ks suureks ruuduks. Külmad keedukartulid suruda kahvliga katki ning jagada see pudi ruutudele. Samamoodi jagada ära hakkliha-hernesegu, ka juust tükeldada ning tõsta juustutükid igale tulevasele pirukale. Nüüd näppida tainanurgad ümbrikuks kokku ja asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määrida pirukad munaga ja küpsetada 200 kraadi juures umbes 20 minutit.
Lasta veidikene jahtuda ja süüa klaasi piimaga. Ning olla teel ettevaatlik!

Kommentaarid

Tibu ütles …
Ime ime blogi on värvi muutnud :-)
Ülle ütles …
Talv ju täiega käes:)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus