Kookosmakroonid, vol. 2


Minu varasemad kookosmakroonid olid tulimagusad, paar küpsist ning magusaisu kaob tükiks ajaks. Sellegipoolest peab olema mingi võimalus, kuidas saada niiöelda normaalseid küpsiseid. Ma ei taha nüüd avalikult propageerida magusapugimist (niigi teen süüa puhta või ja searasvaga ning nüüd suhkur veel ka:) ), kuid vahel ju võib natuke rohkem patustada;).
Olles selle kookoseküpsiste mõtte vahepeal rõõmsalt ära unustanud, komistasin ühel päeval täiesti juhuslikult just täpselt selle otsa, mida olingi otsinud.

Algne retspet pärineb toredast blogist Honey and Butter, minupoolses muganduses on kogused arvestatud ühele plaaditäiele ehk 20 küpsisele.

150 g kookoshelbeid
200 g suhkruga kondenspiima
1 tl vanillsuhkrut
2 väikest või 1 suur munavalge
näpuotsaga soola

50 g tumedat šokolaadi

Kookoshelbed segada kondenspiima ja vanillsuhkruga ning jätta mõneks minutiks seisma. Soovi korral võib kondenspiima ka enne kuumutada, siis jäävad kookoshelbed küpsedes pehmemad ja siidisemad. Munavalge(d) vahustada terakese soolaga pehmeks vahuks, kummulikeeratud kausist ei tohi vaht siiski välja kukkuda. Segada munavaht õrnalt kookosesegusse ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile üsna suurte vahedega peaaegu teelusikatäiesuurused pätsikesed. Arvestada, et küpsised kerkivad kahekordseks nii laiusesse kui kõrgusse!
Küpsetada 175 kraadi juures 15 kuni 20 minutit, kuni on pealt ja servadest parajalt pruunikad. Tõsta pann restile jahtuma ja eemaldada spaatli või pannilabida abil leigelt pannilt küpsised. Kui seda teha kohe kuumalt, ei õnnestu see hästi, kuna küpsiste põhjad on veel kaunis kleepuvad.
Sulatada šokolaad ning triibutada küpsised üle. Šokolaad ei ole muidugi kohustuslik, kuid maitse muutub sellest veelgi paremaks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus