Suvi, lihtsalt olemine ja hernepesto


Suvised söögid on ikka sellised, mille juures ei kulu just ülemäära aega ja vaeva. Ilm on niigi selline, et tahaks rohkem väljas olla, lihtsalt niisama, nokitseda natuke, haarata peenralt mõni liiga pikaks veninud umbrohuhakatis, vaadata hommikuti üle, mitu tsukiiniõit täna lahti kavatseb minna, uurida, kas mu lemmikhosta hakkab juba õitsema. Sekka haarata mõistagi ka mõni maasikas:).

Sestap siinkohal üks kiire hästi hernene ja pähkline pesto, mida on mõnus nautida koos saiaga, kui hommikune lindudekoor on äsja oma nokad avanud ja kuulutab kogu ilmale rõõmulaulu uuest päevast. Tasub proovida õhtul ka grillitud liha juurde.

5 dl herneid
3 dl kreeka pähkleid
14 lehte piparmünti
mõned lehed basiilikut
0,5 väiksema sidruni mahl
soola
õli

Hea oleks kasutada muidugi värskeid herneid, kuid ega ka külmutatutel viga ole, tuleb enne vaid üles sulatada. Panna kõik ained, välja arvatud õli, köögikombaini ja suristada ühtlaseks, lisada nüüd masina edasi töötades õli. Täpset kogust on keeruline öelda, aga vähemalt 1 dl-ga peaks küll arvestama.

Kui päeva peale liiga palavaks läheb, kosutab üks mõnus arbuusijook, idee ühest Roman Zaštšerinski intervjuust Kuku raadiole.
Selleks suristada blenderis või köögikombainis ühtlaseks paras ports arbuusi seemneteta viljaliha, sekka ka peotäis maasikaid. Lisada veidi sidruni- või laimimahla, natuke suhkrut või suhkrusiirupit ning ohtralt jääd.

Mm-mõnus.

Kommentaarid

Tuuli ütles …
Oi mulle ka väga meeldib värskest hernest pesto. Pähklist varianti ei olegi veel proovinud, ise tegin oliiviõli, mündi, pecorino juustu ja sidrunimahlaga ning peale rebisin pühvlimozzarellat.
Igal juhul kindel see, et hernene määre on üks äraütlemata maitsev suutäis!
Tibu ütles …
Ülle, mida sinu tarkvara nüüd näitab? Aga arbuusikokteil? Miks seda suviste degustaatorite eest peideti?
Ülle ütles …
Tibu, kas mina olen süüdi, et ühel kutsus Gruusia ja teisel Tartu:). Kui te oleks veel mõne päeva olnud, siis oleksite arbuusikokteilini ka jõudnud:).
Tuuli, see hernepesto või midagi sinnapoole kutsub mind just kevade lõpus - suve algupoole. Talvel ei tekita ta nagu mingeid tundeid.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus