Tsukiini-mustasõstramuffinid ja aasta algus


Nägu kätega varjates ja üritades mitmekordsesse šifoonsalli mähkuda pean tunnistama, et tegelen poolenisti juba hooajaväliste muffinite retsepti ülesriputamisega. Tegin neid ligi kuu aega tagasi ja no ei tekkinud õiget hetke blogimiseks. Vahepeal on lihtsalt liiga huvitav olnud;).

Muide, kui te kalast või millest iganes suppi keedake, kasutage tavalisi oranže porgandeid, mitte trendikaid lillasid. Eriti veel, kui patta lähevad veel sibulad ja muu kraam:). Tulemuseks on perfektset halli värvi imemaitsev leemeke (erinevus ei rikasta!), mille välimus ei ole isegi pehmelt öeldes "huvitav", pigem on see täiesti ebaapetiitne. Kui te pakute seda pimedas või kutsute söögilauda vaid sombuse ilma puhul päikeseprillidega supifännid, ei ole muidugi vahet. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Ikka neist muffinitest, mille keeksise sisemaailma muudavad mahlasemaks tsukiini ja mustad sõstrad. Kui te olete neid marju mõni aeg tagasi hoolikalt valinud talveks sügavkülma, on viimane aeg alustada talvevarude hävitamisega. Seda eriti juhul, kui te olete roti aastal sündinud. Niikuinii tuleb suvel pool sügavkülmasisust lihtsalt kapist välja visata. No kui rott just ei ole, siis tuleb süda lihtsalt kõvaks teha:).


Niisiis muffinid: uue kooliaasta, uute kokanduslike ettevõtmiste ja uue sügise terviseks!

2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 dl toiduõli
2 dl jämedalt riivitud tsukiinit
1 dl piima
3-3,5 dl jahu
2 dl kaerahelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl musti sõstraid

Klopi munad suhkrutega lahti ja lisa piim, teises kausis sega jämeda riiviga riivitud tsukiini toiduõliga ja kolmandasse mõõda kuivained. Kalla kolme kausi sisud kokku ja sega kiiresti tainaks, lõpuks vala juurde mustad sõstrad ning sega mõned korrad läbi.
Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit, kuni puutikuga proovides on muffinid kenasti läbi küpsenud.
Antud tainakogusest saab 16 korralikku muffinit.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus